Brandweer heeft handen vol aan omgewaaide bomen

De storm is weer gaan liggen. Takken en dakpannen slingeren inmiddels door de wijken. Zelfs zonnepanelen zijn lang niet altijd op de daken blijven liggen. Langs de Thorbeckelaan in de Vruchtenbuurt was het ook deze storm weer raak en moest de brandweer er aan te pas komen om de gekraakte bomen van de auto’s te verwijderen. Verzekeraars hebben de schade door deze storm nu al ver boven de 10 miljoen euro beraamd. Vooral aan en rondom woningen. 

Gelukkig is het vaak mogelijk om de stormschade aan je huis te declareren bij de verzekeraar en kun je vergoed krijgen vanuit de opstalverzekering. In sommige gevallen moet je een beroep doen op de inboedelverzekering. Welke dekking je bij de opstalverzekering ook kiest, voor stormschade ben je altijd verzekerd. De opstalverzekering biedt een dekking voor schade aan de woning en alles wat nagelvast zit aan het huis, zoals bijvoorbeeld rolluiken en het dak. Schade aan losse onderdelen in en om de woning, zoals een barbecue en tuinmeubelen, wordt vergoed vanuit de inboedelverzekering. In de meeste gevallen zul je bij stormschade een beroep doen op de opstalverzekering.
Als je een huurwoning hebt, is de verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering.

Als er door een storm schade ontstaat aan de auto, dan kun je hiervoor geen beroep doen op de opstal- of inboedelverzekering. Hiermee moet je een beroep doen op de autoverzekering. Niet met alle autoverzekeringen wordt stormschade aan de auto vergoed. Met een WA-verzekering ben je namelijk alleen verzekerd tegen schade die jij aanricht aan de auto van anderen. Met een WA-beperkt-casco-verzekering en een allriskverzekering zijn kosten door stormschade wel gedekt. Goed om te weten; claim je schade die ontstaan is door storm, brand of natuurgeweld? Dan heeft dit vaak geen invloed op je schadevrije jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.