Pasen! Gezellige dagen die -net als kerst- vooral een excuus zijn om heel veel te brunchen, lunchen en dineren. En dus doken de Instock chefs snel de keuken in om aan de slag te gaan met de allerlekkerste paasgerechten.
We love ei
Het ei: een allround favoriet in de Instock keuken. Niet alleen omdat eieren ontzettend lekker en voedzaam zijn, maar ook omdat het ei perfect is om eten mee te redden. Combineer restjes groente met een eitje en je krijgt een heerlijke tortilla. Gooi een ei bij oud brood en je maakt de lekkerste wentelteefjes. En zelfs die laatste mandarijntjes verander je met een eitje in een heerlijke citrus curd. Hieronder staat één van vijf paasontbijt-lunch gerechten van www.instock.nl waarop uiteraard nog meer recepten zijn te vinden.
Gevulde ei-frittata
Geschikte left-overs: groente als paprika, ui, aardappel
Maaltijd: Paaslunch
Benodigdheden:
– olijf- of zonnebloemolie
– 6 eieren
– 400 gr gegaarde groente of aardappels
– 300 ml room of melk
– peper en zout
Bereiding:
Deze ei-frittata is dé succesformule voor een geslaagde paaslunch. En het leuke is: je kunt er al je restjes in kwijt! Zorg van tevoren dat je je left-over veggies bakt. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C. Vet een ovenschaal of ovenbestendige pan in met olie. Kluts de eieren, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg je leftovers toe aan het eimengsel, meng en giet in de ovenschaal. Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten, of tot het ei helemaal gestold is. Check na 20 minuten of dat al het geval is. Serveer deze paas-frittata warm of koud!