Van 23 tot en met 25 September zullen Europese koks, tijdens het evenement Europa Culinair, het publiek kennis laten maken met hun nationale gerechten. Van elandvlees in het Scandinavische landenpaviljoen tot oesters met Guinness in Ierland. Daarnaast zijn ook de lokale drankjes en delicatessen vertegenwoordigd, mede hierdoor kunnen de bezoekers zich helemaal onderdompelen in de culinaire sferen van de deelnemende landen.
Europa Culinair is een initiatief om het Nederlandse publiek te laten zien dat Europa ook leuk is en verbindend kan werken. En wat verbindt beter dan lekker eten en lekker drinken. Dit evenement vindt plaats van 23 september tot en met 25 september 2016 op “het Plein” te den Haag. In gethematiseerde landenpaviljoens (van 20 Europese landen) verwennen de lokale koks u met de typische hapjes en drankjes uit hun land. Terwijl de bezoekers genieten kunnen zij zich laten informeren over de Europese eetcultuur. Proeverijen en heerlijke muziek zijn een paar elementen van dit Europa Culinair.
Het evenement wordt vrijdag avond om 19.00 uur feestelijk geopend door chef Alain Caron, Hans Biesheuvel en de Haagse wethouder Boudewijn Revis. De vrijdagavond staat in het teken van “eat and meet”, zowel voor bedrijfsleven als voor de culinaire liefhebber. Zaterdag en zondag zijn sfeervolle publieksdagen. Meer informatie is te vinden op www.europaculinair.eu/wat-is-er-te-doen