Handhavingsactie Bouwlust, Vrederust en Wateringse Veld

De gemeente, politie, brandweer, HTM, Stedin de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Douane hielden op 14 februari 2019 een grote handhavingsactie in de wijken Bouwlust, Vrederust en Wateringse Veld.

Er waren extra controles op overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit. Bewoners, ondernemers en wijkorganisaties waren bij de acties betrokken. De gemeente wil zo extra aandacht geven aan de leefbaarheid en veiligheid in wijken.

Openbare ruimte
Gemeentelijke handhavers hebben in de wijken controles gehouden in de openbare ruimte. 16 fietsers kregen een boete omdat zij op de stoep fietsten. Er waren 2 boetes voor het gebruiken van alcohol in het gebied waar een alcoholverbod geldt. De handhavers gingen met een groot aantal mensen in gesprek.

Horecacontroles
Het horecateam bezocht 15 zaken, waarbij 11 ondernemingen helemaal in orde waren. Een aantal andere ondernemers had hun vergunning niet in orde. Zij kregen een waarschuwing. De brandweer gaf 1 ondernemer een waarschuwing omdat de meterkast niet veilig was.

Woningcontroles
De Haagse Pandbrigade controleerde 14 panden. Van 21 personen wordt nog onderzocht zij zelf op het adres wonen, of dat er sprake is van woonfraude.

Controle openbaar vervoer
Van de HTM kregen 35 reizigers in de wijken een boete van € 55. Zij konden geen geldig kaartje laten zien.

Voertuigcontrole
De politie controleerde voertuigen, samen met de gemeentelijke belastingdienst. Bij deze controle deelde de politie 29 bekeuringen uit voor onder andere rijden zonder rijbewijs, te hard rijden en bellen tijdens het rijden. De gemeentelijke belastingdienst heeft voor € 8.200 aan niet betaalde boetes opgehaald. Het team parkeren van de gemeente heeft 11 auto’s bekeurd voor fout parkeren en 1 auto weggesleept.

Foto: Een inspecteur controleert de veiligheid van een meterkast



Werk mee en meld!
Gemeente en politie krijgen steeds vaker meldingen over verdachte en overlastgevende situaties. Dat is goed voor de buurt. Een buurt waar veel mensen een melding maken, is voor overlastgevers en criminelen minder aantrekkelijk. Help ook mee om uw buurt beter te maken.
Melden kan onder andere zo:
• Via het Klantcontactcentrum van de gemeente.
• Via een melding openbare ruimte voor onder andere meldingen over ongedierte, storing straatverlichting, afval, fietswrakken en zaken die in de openbare ruimte kapot zijn.
• Via denhaag.nl/meldingen voor onder meer meldingen over woonoverlast of uitkeringsfraude.
• Verdachte situaties meldt u bij de politie via telefoonnummer 112 (spoed) of 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000.
• Voor meldingen en advies over mogelijk huiselijk geweld of kindermishandeling belt u met telefoonnummer 0800 – 2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.