Hollandse Nieuwe bij vishandel Bij Bas!

Komende woensdag 14 juni is de Hollandse Nieuwe weer volop verkrijgbaar. Bas de Vries van vishandel ‘Bij Bas’ in Rijswijk is al volop met de voorbereidingen van de verkoop bezig. Elke dag zal de haring van de Scheveningse visafslag aangevoerd worden. Verser kan het dus niet!

“De eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie wordt Hollandse Nieuwe ofwel ook maatjesharing genoemd,” aldus kenner Bas de Vries. “Ieder jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet gaan bestaan. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. En die haring verkopen wij!”

Kom aanstaande week ‘Bij Bas’ genieten van de Hollandse Nieuwe, die ter plekke wordt gesneden. Botermalse haring ‘happen’ van de staart of in stukken gesneden, op een broodje, met of zonder uitjes. ‘Bij Bas’ regelt het allemaal voor u!

Openingstijden
Vishandel ‘Bij Bas’ is gevestigd aan de Lindelaan in Rijswijk (bij het parkeerterrein van het winkelcentrum aan het Hendrik Ravesteijnplein). Tel. 06-81829300. De openingstijden zijn op dinsdag t/m donderdag van 10.30-18.00 uur, op vrijdag van 10.00-18.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 uur. Pinnen is mogelijk.

Zie  hieronder onze advertentie .

BijBasAdvWeek23_2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.