recept: Kerstmacarons met Marlene vulling

Kerstmis is traditioneel de tijd om culinair gezien eens flink uit te pakken. Menigeen is dan ook op zoek naar nieuwe en originele kook ideeën, om familie en vrienden mee te verrassen. Omdat een zoete afsluiting van de Kerstdis bij vele in de smaak valt, kun je nu kiezen voor een heerlijke, zachte zoete lekkernij: kerst macarons gevuld met Marlene appelcreme. Deze Franse romantische en kleurrijke koekjes worden in ons land steeds populairder. Met dit originele recept van de Spaanse chef Roberto Garcí maakt u ze in een handomdraai.

Ingrediënten voor ongeveer 36 macarons:
– 110 g amandelmeel
– 220 g poedersuiker
– 110 g eiwit
– 30 g suiker
– kleurstof, liefst in poedervorm

Voor de vulling:
– 150 g zachte boter
– 150 g zachte roomkaas
– 150 g poedersuiker
– 1 Marlene Royal Gala appel
– 1 Marlene Red Delicious appel

Bereiding
Roer het amandelmeel en de poedersuiker zorgvuldig door elkaar en zeef het om de klontjes eruit te krijgen. Klop het eiwit op de hoogste stand en voeg de 30 g suiker geleidelijk toe. Wanneer de eiwitten bijna helemaal zijn opgeklopt, voeg je de kleurstof toe (de hoeveelheid hangt af van de intensiteit van de kleur die je wilt verkrijgen). Voeg de helft van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe aan de opgeklopte eiwitten en meng alles voorzichtig met een grote spatel. Voeg ook de rest van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe en blijf voorzichtig roeren. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met de spuitzak van het beslag rondjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm. Nadat je alle cirkels hebt gemaakt, laat je ze staan tot de buitenste laag van het beslag opgedroogd is. Hoelang dit duurt hangt af van het seizoen, de vochtigheid buiten en de temperatuur in de keuken. Als de buitenkant droog is, zet je ze ongeveer 13 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven. Hierna zijn de boven- en onderkanten van de macarons klaar.

Bereiding van de vulling
Voor de appelcompote schil je de appels en snijd je ze in stukjes die je samen met het sap van de halve citroen in een pan met 100 ml koud water doet. Laat alles ongeveer 15 minuten koken tot dat de appels gaar zijn. Pureer daarna de appels en laat je ze afkoelen. Het doel is om een zo dik mogelijke compote te verkrijgen. Mix de overige ingrediënten en voeg aan het einde de appelcompote toe. Vul een spuitzak met de verkregen vulling en laat hem ten minste 30 minuten in de koelkast opstijven. Eenmaal afgekoeld, breng je op de helft van de eerder bereide boven- en onderkanten een beetje vulling aan die je sluit met de andere helft. Dat was het, de macarons met heerlijke Marlene appelcompotevulling zijn klaar, geniet ervan!

Marlene appels zijn te koop in bij de groente- en fruitspecialist.

Marlene is het symbool van kwaliteitsfruit uit Zuid-Tirol uit de Italiaanse Alpen. Daarnaast is het ook het toonaangevende Italiaanse merk op het gebied van appelteelt en appelvarieties. Marlene appels worden geteeld in een gebied van 10.700 hectare door 5.000 producenten en 12 coöperaties van het VOG Consortium, welke op dit moment de grootste organisatie is voor de marketing van appels in Europa.

Recept: chef-kok Roberto Garcí, restaurant El Milano Real, Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.