Er heerst nog steeds onrust in Wateringen als gevolg van de grote brand in een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Wateringen op 13 januari 2015. Toentertijd bleek al snel dat er in een gebied van zo’n 200 woningen asbestdelen terecht waren gekomen. Prompt werd met uitgebreide saneringswerkzaamheden begonnen.
Door Klaas de Boer
Maar nu de balans wordt opgemaakt, blijkt dat na ruim een jaar nog niet alles is opgelost. De gevolgen van de brand zijn nog steeds het gesprek van de dag. Mannen in witte pakken zijn nog aan het schoonmaken. Er is veel gesteggel over het feit wie voor de kosten moet opdraaien. Bemoeienissen van verschillende partijen zoals de gemeente Westland, politieke fracties, de provincie Zuid-Holland, een neutraal inspectiebureau en het Ministerie van Volksgezondheid zijn dagelijks aan de orde. En er zijn meer zaken zoals het gezeur over asbest op dakpannen of tussen dakpannen en het uitlekken van geheime documenten. Op 14 januari is zelfs een extra gemeenteraadsvergadering in deze kwestie ingelast.
En last but not least krijgt burgemeester c de zwartepiet toegeworpen. Hij zou foute uitspraken in de kwestie hebben gedaan. Reden voor een inventieve inwoner van Wateringen om een spandoek bij zijn huis aan de Ambachtsweg op te hangen. Op het spandoek staat de tekst ‘Wie is hier de Sjaak’ met een knipoog naar de titel van een bekende televisieserie.
Foto: De tekst op dit spandoek aan de Ambachtsweg spreekt voor zich.
Foto Richard Mulder
Amol
Hallo Margreet Spannenburg. Hartelijk dank voor je bericht. Omdat je meldt dat je voooruders in Amsterdam woonden en je van Jacob Berkhout de geboortedatum van 5 mei 1852 geeft, heb ik daarop gezocht. In de geboorteregisters van Amsterdam is geen Jacob Berkhout te vinden van 5 mei 1852. In het gehele jaar 1852 werd in Amsterdam geen Jacob Berkhout geboren. Kun je mij berichten of de geboorteplaats echt wel Amsterdam is? En heb jij ook de namen van de ouders van Jacob (dus niet alleen zijn vader Hermanus, maar ook zijn moeder) en data en plaatsen? Dan kan ik ze wellicht traceren. Het wemelt van de Hermanussen en Jacobs in Amsterdam, waarvan velen behoren tot mijn geslacht, maar ook diversen tot andere families. Ik hoor het graag.Hartelijke groet, HansPS: in de jaren tachtig van de negentiende eeuw heerste er inderdaad Spaanse Griep en behoorlijk wat gezinnen werden uitgeroeid door deze ziekte. Bij mijn Berkhoutenkant heb ik daar geen aantoonbare gevallen van, maar van mijn grootmoeders familie uit Amsterdam heb ik beschrijvingen dat in die tijd ouders en kinderen aan deze griep bezweken. Dus het kan heel goed dat het verhaal in jouw familie klopt!
motje
zet een jongeren ontmoetingsplaats
in wateringen ik woon daar dus ik denk dat t goed is dat komt