Uitreiking Gouden Bordjes zorginstellingen

De afgelopen maanden zijn ruim 35 ‘mystery guests’ langsgegaan bij ongeveer 50 Haagse zorg- en welzijnsinstellingen in het kader van het Gouden Bordjesproject. De mystery guests hebben de complexen diverse keren beoordeeld op punten als kwaliteit van het eten, service, gastvrijheid en ambiance. Aan de hand van hun bevindingen werden vorige week 37 zorginstellingen beloond met bronzen, zilveren en gouden bordjes. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn) en topkok Pierre Wind.

Zorginstelling Saffier Swaenesteyn heeft voor de vijfde maal op rij een Gouden Bordje ontvangen. Ook Saffier Woonzorgpark Loosduinen, HWW Rivierenbuurt, HWW De Eshoeve en Respect Bosch & Duin ontvingen dit jaar dezelfde prijs.
Florence viel dit jaar ook weer in de prijzen en kreeg vier zilveren bordjes, waaronder Loosduinse Hof en Gulden Huis, en zes bronzen bordjes, waaronder Houthaghe en CoornhertCentrum.

Wethouder Klein: “Den Haag is dé seniorvriendelijke stad waar je in je eigen omgeving en in goede gezondheid oud kunt worden. Daar werken we hard aan, samen met bedrijven en met zorg- en welzijnsinstellingen. Goed en gezond eten is een belangrijk onderdeel van onze aanpak. In 2011 zijn we gestart met het succesvolle Gouden Bordjesproject om iedereen die bij een maaltijdaanbieder werkt te inspireren en te ondersteunen.”

Eerste lustrum
De Gouden Bordjes-competitie is een waardering voor de excellentie van de maaltijdvoorziening in de ouderenzorg. De Gouden Bordjes zijn er om de instellingen continue te inspireren om de kwaliteit van het maaltijdaanbod te verbeteren. De Gouden Bordjes-competitie is in 2011 als initiatief opgestart en viert dit jaar het eerste lustrum in samenwerking met de Haagse Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg, wethouder Karsten Klein en andere professionals.

Komend jaar
Toch blijft het nodig om aandacht te vragen voor het belang van goed en gezond eten in zorginstellingen. Verschillende organisaties hebben er in het afgelopen jaar namelijk voor gekozen om weer te gaan werken met vriesverse ingrediënten in plaats van verse producten. Komend jaar worden alle Haagse zorginstellingen opnieuw bezocht. Extra aandacht gaat dan uit naar het eten dat binnen instellingen wordt geserveerd aan cliënten die individuele zorg nodig hebben. Bovendien wordt gewerkt aan een manier om ook maaltijdprojecten van vrijwilligers objectief te beoordelen op kwaliteit. Deze projecten dragen in belangrijke mate bij aan de gemeentelijke doelstelling om mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving ouder te laten worden, en ze verdienen dan ook een vorm van waardering voor hun bijdrage aan een gezonde leefstijl.

Zie ook www.goudenbordjes.nl

Foto: Wethouder Karsten Klein (links) met het team van Saffier Swaenesteyn en kok Pierre Wind (rechts).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.